Ana içeriğe atla

ASBÜ Hukuk Fakültesi, Üniversitemizi ve ülkemizi bilgi üreten bir konuma yükseltecek nitelikte eğitim vermeyi hedeflemektedir. Fakültemiz, hem sosyal bilimler alanında yeni bir anlayışıyla teori üretmek hem de toplumumuzun ihtiyaç̧ ve sorunlarını öne alan bir hukuk anlayışı geliştirmek amacıyla programlarını tasarlamıştır.

Bu bağlamda toplumsal sorunları tespit edebilen, bunlara çözüm önerileri sunabilen, evrensel hukuk değerlerini gözeten, demokratik ortamı oluşturan ve koruyan, muhakeme yetenekleri gelişmiş̧, alanında yeterli hukuk bilgisine ve araştırma becerisine sahip hukukçular yetiştirmek hedeflenmektedir.

Fakültemizde hâlen iki programda doktora eğitimi, dört programda da yüksek lisans eğitimi verilmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılında lisans programına 62 öğrenci alınmıştır. 2019-2020 eğitim öğretim yılı kontenjanımız 80 kişidir. Bu programda bir yıl İngilizce hazırlık sınıfından sonra %30 ağırlıklı İngilizce eğitim verilecektir.