ASBÜ Hukuk Fakültesi, Üniversitemizi ve ülkemizi bilgi üreten bir konuma yükseltecek nitelikte eğitim vermeyi hedeflemektedir. Fakültemiz, hem sosyal bilimler alanında yeni bir anlayışıyla teori üretmek hem de toplumumuzun ihtiyaç̧ ve sorunlarını öne alan bir hukuk anlayışı geliştirmek amacıyla programlarını tasarlamıştır.

Bu bağlamda toplumsal sorunları tespit edebilen, bunlara çözüm önerileri sunabilen, evrensel hukuk değerlerini gözeten, demokratik ortamı oluşturan ve koruyan, muhakeme yetenekleri gelişmiş̧, alanında yeterli hukuk bilgisine ve araştırma becerisine sahip hukukçular yetiştirmek hedeflenmektedir.

Fakültemizde hâlen dört programda doktora eğitimi, dokuz programda da yüksek lisans eğitimi verilmektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında lisans programına 139 öğrenci alınmıştır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı kontenjanımız 160 kişidir. Bu programda bir yıl İngilizce hazırlık sınıfından sonra %30 ağırlıklı İngilizce eğitim verilecektir.