EĞİTİM BİLGİLERİ

Eğitim Yeri:

ASBÜ Sümerbank Binası

ÖDEME BİLGİLERİ

Eğitim Ücreti: 1.000 TL (KDV Dâhil)

Grup İndirimi Hâlinde Eğitim Ücreti:

• 3 kişi ve üzeri: 900 TL
  • 5 kişi ve üzeri: 850 TL
  • 10 kişi ve üzeri: 800 TL

Üniversitemizden daha önce eğitim almış katılımcılar için eğitim ücreti 900 TL’dir.

Havale veya EFT Bilgileri:

Kesin kayıt için yapılacak ödemeler, Kayıt Ofisinden teyit alınmadan gerçekleştirilmemelidir.

IBAN No: TR74 0001 2009 4110 0010 2604 84 (Halkbank)

Yapılacak olan eğitim ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına yatırılması halinde yapılan ödemelerde;

Alıcı adı kısmına: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Açıklama kısmına: Adınız-Soyadınız ve hangi eğitim (Eğitim adını kısaltarak yazabilirsiniz.) olduğunu mutlaka yazınız. Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır.

Ücret İadeleri Hakkında:

• Gruplar Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra ÜCRET iadesi mümkün değildir.

Eğitim İçeriği:

1. İcra ve iflas hukukuna ilişkin temel kavramlar ve konkordato hukuku
  2. Muhasebe, finans ve işletme yönetimi
  3. Komiserin taşıması gereken nitelikler,
  4. Komiserin görevi, yetkisi, yükümlülükleri ile hukuki ve cezai sorumluluğu,
  5. Konkordato projesinin analizi, sürdürülmesi ve denetimi,
  6. Alacaklılar kurulu ve görevleri,
  7. İşletme yönetimi,
  8. Muhasebe,
  9. Finansal raporların ve işletme faaliyetlerinin analizi,
  10. İşletmelerde kriz yönetimi,
  11. Konkordato sürecinin yürütülmesi,
  12. Konkordato sürecinde hazırlanacak raporlar,
  13. Rapor yazım usul ve tekniği

Eğitimin Amacı:

Konkordato Komiserliği Temel Eğitimi yetkili eğitim kuruluşu olarak, Bilirkişilik Daire Başkanlığının 26/06/2019 tarihli Konkordato Komiserliği Temel Eğitimi Usul ve Esaslarına uygun olarak eğitimi gerçekleştirmek.

Konkordato Komiseri Nitelikleri:

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmeliğe göre:

MADDE 4 – (1) Komiserde aşağıdaki nitelikler aranır:

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Tam ehliyetli olmak.

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

ç) İflas etmemiş olmak.

d) Son üç yıl içinde görevin gerektirdiği özen yükümlülüğüne uymadığından dolayı komiserlik görevine son verilmemiş olmak.

e) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış olmak, sanat icrasından veya mesleki faaliyetten yasaklı bulunmamak.

f) Kamu hizmetinden yasaklı olmamak.

g) Fiilen yürütmekte olduğu mesleğinin ilgili mevzuatında, komiserliği yürütmesine engel bir hüküm bulunmamak.

ğ) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak.
h) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak.

ı) Bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesi hükmü saklı kalmak kaydıyla komiserlik eğitimini tamamlamış olmak.

Konkordato Komiserliği yönetmeliği için aşağıdaki linke tıklayınız:

Eğitim Süresi:

36 saat

Kayıt İşlemleri: Aşağıda yer alan üniversitemiz hesabına eğitim bedelini yatırarak başvuru formunu doldurunuz, dekontu konkordato@asbu.edu.tr elektronik posta adresine gönderiniz.

Başvuru formu için tıklayınız.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Lisans Mezuniyet Belgesi
  • 5 Yıllık Kıdeme Sahip Olduğunu Gösterir Resmi Belge
  • Ücret Yatırıldığına Dair Dekont

EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Program Eğitmenleri:

Hukuk Alanında Eğitim

1. Prof. Dr. Mehmet Emin BİLGE
  2. Prof. Dr. Mustafa Serdar ÖZBEK
  3. Doç. Dr. Mahmut YAVAŞİ
  4. Dr. Öğr. Üyesi Murat ERDEM
  5. Dr. Öğr. Üyesi Yasemin GÜLLÜOĞLU ALTUN

Muhasebe Alanında Eğitim

1. Prof. Dr. Ali DANIŞMAN
  2. Doç. Dr. Atilla UYANIK
  3. Doç. Dr. Erdal AKDEVE
  4. Doç. Dr. Alaattin ECER
  5. Doç. Dr. Mehmet Ali AKTAŞ
  6. Dr. Öğr. Üyesi İhsan AYTEKİN

Sertifika / Katılım Belgesi:

Program sonunda katılımcılar Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.

Devam Zorunluluğu:

Eğitim kuruluşlarınca, adayların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve kabul edilebilir haklı bir mazereti bulunmaksızın derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir. (Konkordato Komiserliği Temel Eğitimi Usul ve Esasları Genelge: 171)

Eğitim Koordinatörü: Dr. Öğretim Üyesi Yasemin GÜLLÜOĞLU ALTUN

İletişim ve Bilgi: yasemin.gulluoglu@asbu.edu.tr

İrtibat numarası:  (0312) 596 48 48

Notlar:

• ASBÜ, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli görülen her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
  • Eğitim grupları, kesin kayıt döneminde katılımcı sayısına göre belirlenecektir.