- Tel: +90 312 596 44 44 - 45
- hukuk@asbu.edu.tr
Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uzun yıllar ders vermiştir. Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi ve tüketici hukuku alanında çok sayıda konferans ve seminer vermiştir.
Türk Hukuk Ensitüsü Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunulmuş olup, uzun yıllar Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi bünyesinde eğitmen olarak görev almıştır.
“Adalet, bir hakkın haklısına teslimidir.” (Prof. Dr. Erol Güngör)
Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek Lisansını “Üçüncü Kişinin Edimini Taahhüt” konulu tezi ile Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Doktorasını “Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin Eseri Teslim Borcunu İfada Temerrüdü” konulu tezi ile Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır. 2019 yılında Doçent olmuştur.
Borçlar Hukuku
Tüketici Hukuku
Miras Hukuku
Eşya Hukuku
Eser Sözleşmesi
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Osmanlı Hukukunda Modernleşme Süreci (1808-1920), Türk Anayasa Tarihi (1808-2022) çalışmalarıyla bilinen akademisyen, ileri derecede İngilizce bilmektedir. Birçok yayımlanmış kitabı, uluslararası makalesi bulunmaktadır.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi/İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi
Akreditasyon Bölüm Sorumlusu-AHBVÜ
Bologna Koordinatörü-AHBVÜ
Erasmus Koordinatörü-AHBVÜ
Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü-AHBVÜ
İçişleri Bakanlığı Yasal Çerçeve ve Kapasite Geliştirme Projesi (Medeni Kanun, Dernekler Kanunu Değişiklik Önerileri Araştırması)
Dorlion Yayınevi-Editör
Ankara Barosu-Üye
Ankara Barosu Yayın Alt Kurulu-Üye
"Gönül bir şeye azmedince, vücudun ıstırabı çabuk diner." Namık Kemal
Yazar, Araştırmacı, Çevirmen
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladı. Yüksek Lisans Tezi: Osmanlı Hukukunda Batılılaşma Süreci (1808-1920), Doktora Tezi: Cumhuriyetin Sürgünleri Yüzellilikler’dir. İleri derecede İngilizce bilmektedir.
Anayasa, Siyasi Partiler, Hukuk Tarihi
ASBÜ-Political History
ASBÜ- Administrative Law
İdare Hukuku Öğretim Üyesi
Dr. Melikşah Çırakoğlu; Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki lisans eğitimini 2012 yılında tamamlamıştır. 2013 yılında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalına başladığı araştırma görevlisi vazifesine; 2014-2022 yılları arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalında devam etmiştir. Dr. Çırakoğlu; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında 2015 yılında savunduğu “İnternet Erişiminin Engellenmesi ve Erişim Sağlayıcıları Birliği” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı yıl, bahsi geçen Enstitünün Kamu Hukuku Anabilim Dalı Doktora programına başlamış ve 2022 yılında savunduğu “Türkiye’de Kolluğun Sivil Denetimi ve Karşılaştırmalı Ülke Örnekleri” adlı çalışmasıyla bu eğitimini de tamamlamıştır. 2022 yılından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Hukuk
İdare Hukuku
Bilişim ve Teknoloji Hukuku
Kolluk Hukuku
Motorlu Taşıtlar Hukuku
“Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.” Necip Fazıl Kısakürek
Anayasa Hukuku
İnsan Hakları
Anayasal Tarih
Hükümet Sistemleri
Seçim Sistemleri
Melek Saral Ludwig Maximilians Üniversitesi ve Bradford Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi, Hukuk ve Tarih alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında İtalya'daki Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nde misafir öğrenci olarak bulunmuştur. Dr. Saral doktora derecesini Ludwig Maximilians Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi Bölümü’nden almıştır. ASBÜ’ye atanmadan önce Münih Bundeswehr Üniversitesi, Zürih Üniversitesi, SOAS Londra Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde akademik görevler almıştır.
Uluslararası Hukuk
İnsan Hakları
Geçiş Dönemi Adaleti
ASBÜ Hukuk Fakültesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı Başkanı
ASBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı Başkanı
Merve Ayşegül KULULAR İBRAHİM, Kanada’da Queen’s Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak Bilişim hukuku kapsamında fintek ve regtek üzerine kripto paralar ve robo (yapay zeka) danışmanlar konsunda post doktora yapmıştır. Türkiye 195.si olarak tam burslu okuduğu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yüksek onur derecesiyle ve Fakülte 3.sü olarak mezun olmuştur. Yüksek lisans derecesini İngiltere’de Londra Queen Mary Üniversitesi’nden Bilgisayar ve İletişim Hukuku alanında almıştır. Teknolojik gelişmelerin negatif yönlerini ele aldığı planlı (bilinçli) eskitme konusunu hukuki açıdan analiz ettiği teziyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden doktora derecesini almıştır. Merve Ayşegül KULULAR İBRAHİM, 2020 yılında akademik personel olarak gittiği Avustralya Murdoch Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Misafir Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Ayrıca çift anadal olarak okuduğu TOBB ETÜ Tarih Bölümü’nden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi’nde bilim tarihi alanında 2. yüksek lisansını tamamlayarak Bilişim Hukuku’nun tarihi arka planında da uzmanlaşmıştır. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde İngilizce ve Türkçe birçok yayını, proje ve kitapları bulunan Merve Ayşegül KULULAR İBRAHİM uluslararası konferanslarda sıklıkla yer almaktadır. Bilişim hukuku, bilgi teknolojileri, bilim tarihi, tarihi bilişim konularında ve teknolojinin kişilik haklarına, sağlık hukukuna, sosyal veya ekonomik hayata, ticaret hukukuna ve tüketici hukukuna yansıması gibi konularda araştırmalarına devam etmektedir.
Bilişim Hukuku
Kişisel Verilerin ve Özel Hayatın Gizliliğinin Korunması
Dijital Sağlık Hukuku
Sosyal Medya, Unutulma Hakkı
E-Ticaret Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuk
İnternet Hukuku
Finansal Sektörlerde Dönüşümsel Yenilikler
International Trade Law
Consumer Law
Siber Hukuk
Bilişim Hukuku
Online Alışveriş ve Tüketici Hakları - canlı yayın konuğu Dr. Öğr. Üyesi Merve Ayşegül KULULAR İBRAHİM: https://youtu.be/s0pjbSQ_mHo?t=3054
Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi
Freiburg Üniversitesi'nde Hukuk Yüksek Lisansı (magna cum laude - En iyi derece ile)
Konstanz Üniversitesi'nde Hukuk Doktorası (magna cum laude - En iyi derece ile)
Doktora Araştırma Bursu: Max-Planck-Gesellschaft am Max-Planck-Institut für Immaterialgüter- und Wettbewerbsrecht in München
Doktora Araştırma Bursu: Stipendium von der Deutschen Vereinigung für gewerblichen Rechtsschutz und Urheberrecht (GRUR)
Erzincan Üniversitesi'nde Doktor Öğretim Üyesi
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Doçent Doktor
(Akademik çalışmalar ve biyografik bilgi için bkz.: https://unis.asbu.edu.tr/akademisyen/salih.polater)
Fikri Mülkiyet Hukuku, Ticaret Hukuku
Marka Hukuku, Tasarım Hukuku, Coğrafi İşaretlerin Korunması Hukuku
“Bir yerdeki adaletsizlik, her yerdeki adalet için tehdittir.”
Erman Eroğlu lisans derecesini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden almıştır. İstanbul Barosunda avukatlık stajını tamamlayıp uygulamada bulunduktan sonra, Uludağ Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmış, sonrasında ise kazandığı devlet bursu ile yüksek lisans ve doktora eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. University of Texas at Austin’de 1 yıl süreyle akademik yazım ve araştırma programına katılmıştır. Anglo-Amerikan hukuk doktrini, muhakemesi ve Amerikan hukuk uygulaması üzerine Boston University’de, uluslararası ticaret ve tahkim üzerine ise Penn State Law’da eğitim almış ve yüksek lisansını uluslararası ticaret hukuku üzerine yapmıştır. Case Western Reserve University’de, yabancı öğrenci asistan olarak çalışmış, uluslararası ticari uyuşmazlıkların çözümü üzerine yazdığı doktora teziyle doktor unvanını almıştır. Yurda döndükten sonra Türkiye Cumhuriyeti 12. Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu üyesi olarak görev yapmıştır. 2024 ilkbahar döneminde Paris’te bulunan Sciences Po Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak akademik faaliyetlerde bulunmuştur. 2021 yılından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesinde meslek hayatını sürdürmekte ve uluslararası özel hukuk, uluslararası ticaret ve fikri mülkiyet hukuku, rekabet hukuku, medya ve iletişim hukuku ve yabancılar hukuku üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Uluslararası Özel Hukuk
Uluslararası Ticaret Hukuku ve Tahkim
Uluslararası Fikri Mülkiyet ve Rekabet Hukuku
Medya ve İletişim Hukuku
In nocte consilium
Dr. Fatih Buğra Erdem lisans eğitimini Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra bir süre avukatlık mesleğini icra etmiştir. Kazandığı devlet bursu ile Birkbeck College, University of London ve Brunel University London‘da sırasıyla yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Yüksek lisans çalışmasında şirket birleşme ve devralmaları, doktora çalışmasında ise rekabet hukuku bağlamında hakim durumun kötüye kullanılması konularını incelemiştir. 2021 yılı itibariyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne katılmıştır.
Marka Hukuku
Kooperatifler Hukuku
Ticari İşletme Hukuku
Rekabet Hukuku
Şirketler Hukuku
Fikri Mülkiyet Hukuku
Lisans Dersleri:
Yüksek Lisans Dersleri:
Yabancı Dilde Verilen Dersler:
Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı
"Adaleti titizlikle ayakta tutun."
1978 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1994 yılında lisans eğitimine başladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde felsefe alanında yüksek lisans eğitimini 2003 yılında tamamladıktan sonra yine aynı enstitüde 2010 yılında sosyoloji alanında doktorasını tamamladı. Serbest avukatlık, kamu avukatlığı, hukuk müşavirliği, profesyonel sendikacılık gibi hukukun pek çok aktif uygulama alanında çalıştı.
Hukuk Felsefesi
Hukuk Sosyolojisi
Hukuk Metodolojisi
Hukuk Teorisi
İslam Hukuku
HUK 311 - Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi
Anayasa Hukuku, Seçim Hukuku ve İnsan Hakları alanlarında çalışmaktadır.
ASBÜ Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı
"Bildiği ile amel etmemişse dimağ; âlim de bir cahil de bir." (Mevlana)
Çalışmalarında karşılaştırmalı yöntem kullanır.
Disiplinlerarası yaklaşımı çalışmalarında benimser.
Teori ile uygulamanın birlikte değerlendirilmesine önem verir.
Hükümet sistemleri üzerine yoğunlaşmıştır.
2005-2009, Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Lisans
2011-2014, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku, Yüksek Lisans
2014-2020, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku, Doktora
Anayasa Hukuku
İnsan Hakları
Seçim Hukuku
Hükümet Sistemleri
Siyasi Partiler Hukuku
Anayasa Hukuku
Önce okumak ve öğrenmek, sonra sahada uygulamak ve deneyimlemek gerekir. Teori önemlidir ancak hayatta karşılığı yoksa kadük kalır.
Ulusal ve uluslararası vergi uygulamaları, elektronik vergileme, bütçe ve ihale hukuku, mali yönetim ve denetim alanında çalışmaları bulunmaktadır.
Lisans eğitimini Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Mekteb-i Mülkiye) yaptı. ABD’de işletme alanında master eğitimi gördü. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim dalında doktorasını tamamladı.
Uzun yıllar Hazine ve Maliye Bakanlığının (Mülga Maliye Bakanlığı) merkez teşkilatı, ilgili ve ilişkili kuruluşları ile finans ve bankacılık sektöründe memurluk, merkezi denetim elemanlığı, üst düzey yöneticilik, denetim/yönetim kurulu üyeliği ve başdanışmanlık görevlerinde bulundu.
Görevleri süresince vergi, bütçe, ihale ve harcama hukuku, mali suçlar, hazine varlıklarının idaresi, bankacılık ve merkez bankacılığı, hazine iş ve işlemleri, insan kaynakları yönetimi ve koordinasyonu süreçlerinde etkin rol aldı. Ulusal ve uluslararası finansal kurs ve programlara katıldı, mali hukuk alanında akademik çalışmalar yürüttü.
Yeminli mali müşavirlik ve bağımsız denetçi belgelerine sahip olup akademik çalışmalarına Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Profesör kadrosunda devam etmektedir.
Vergi Hukuku
Elektronik Vergileme Hukuku
Uluslararası Vergilendirme
Türk Vergi Sistemi
Kamu Maliyesi ve Kamu Mali Hukuku
Bütçe, Varlık Yönetimi ve İhale Hukuku
Mali Yönetim Sistemi ve Mali Uygulamalar
Vergi Hukuku
Kamu Maliyesi
İktisadi Kamu Hukuku
Mali Hukukta Güncel Konu ve Gelişmeler
İdare hukuku ve idari yargılama usul hukuku alanlarında eserler vermiş olup çalışmalarını özellikle internet hukuku, idari yaptırımlar, kamu personel hukuku, düzenleyici işlemler, kanun hazırlama ve norm koyma alanlarında yoğunlaştırmaktadır.
ASBÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı
Doç. Dr. Yasin Söyler 2000 yılında Aksaray Lisesi’ni birincilikle bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Hukuku Fakültesi’nde tamamlamış, yine aynı Fakültede Kamu Hukuku Açısından İnternet İçeriğinin Düzenlenmesi ve Bu Alanda Devletin İdari Yaptırım Uygulama Yetkisi başlıklı doktora tezini savunarak 2013 yılında doktor unvanını almıştır. Yeni Başkanlık Sisteminde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi isimli doçentlik tezi ile 2019 yılında doçent unvanını almaya hak kazanmıştır.
Kamu Hukuku Açısından Devletin İnterneti Düzenleme Yetkisi, Mevzuat Yapım Hukuku ve Başbakanlığın Hukuksal Rolü, Yeni Başkanlık Sisteminde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi isimli 3 tane yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.
Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde dışarıdan ders vermiştir.
2012 yılında 6 ay süreyle, İngiliz Parlamenter Hükümet Sistemi konusunda araştırma yapmak üzere Başbakanlık tarafından İngiltere’ye gönderilmiştir.
2005 yılında Başbakanlık’ta Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak başladığı bürokratik görevine Başbakanlık Uzmanı ve Grup Başkanı olarak devam etmiş, belirli bir süre Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık)’nda görev almış, 2018 yılında Başbakanlığın kapatılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’nde Raportör olarak görevlendirilmiştir. Bu süreç içerisinde birçok mevzuat çalışmasının içerisinde aktif olarak yer alan Doç. Dr. Söyler, 2020 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı’na doçent olarak atanmıştır.
Doç. Dr. Söyler evli ve iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, İdari Ceza Hukuku, Kamu İhale Hukuku
Doktora ve Yüksek Lisans:
İdari Ceza Hukuku
Kamu İhale Hukuku
Lisans:
İdare Hukuku
İdari Yargılama Hukuku
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Kanun Hazırlama Usulü (Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yılında "Milli Egemenlik ve Temsil" Uluslararası Sempozyumu): https://www.youtube.com/watch?v=QqAhONRe3ME
“Dijital Devlet Teorisi” kitabının yazarı
“İlim bir nokta idi; cahiller onu çoğalttı.” Hz. Ali
Hukukun uygulama alanlarının neredeyse tamamında -serbest avukatlık, kurum avukatlığı, hukuk müşavirliği, bilirkişilik, kayyımlık- görevlerde bulunarak uygulamanın içinden gelen bir tecrübe ile akademisyenliği birleştiren bir akademisyen.
Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve doktora düzeylerinde gerek özel hukuk gerekse de kamu hukuku dersleri vererek hukuk eğitimi konusunda üst düzey tecrübeye sahip bir akademisyen.
1992-1995 yılları arasında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okudu. 1996 yılında geçtiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. 2008 yılında AB Hukuku Yüksek Lisans programını ve 2018 yılında Kamu Hukuku Doktora programını Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Erciyes Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak başladığı üniversite kariyerine 2018 yılında İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyesi olarak devam etti. 2019 yılı başlarında ASBÜ Hukuk ailesine katıldı.
Anayasa Hukuku
Genel Kamu Hukuku
İnsan Hakları Hukuku
Bilişim Hukuku
Dijitalleşme ve Hukuk
Devlet-Hukuk ilişkisi (Yüksek Lisans)
Dijital Devlet ve İnsan Hakları (Yüksek lisans)
Devletin Dijitalleşmesi ve Hukuk (Yüksek lisans)
İktisadi Kamu Hukuku (Doktora)
Lisans eğitimini 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. 1997 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajını bitirdi. 1998 yılında MEB bursiyeri olarak Almanya’ya gitti. 1998 - 1999 yılları arasında Carl Duisberg Centrum-Münich’te Almanca öğrendi. 1999- 2001 yılları arasında Yüksek lisans eğitimini Almanya’da (Bayerische Julius- Maximilians- Universität Juristische Fakültät) tamamladı. 01.08.2001 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2002-2008 yılları arasında, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora eğitimini tamamlayarak, Dr. Arş. Gör olarak görevine devam etti. 2011 yılında Yrd. Doç. Dr. kadrosuna atandı. 2017 yılında doçentlik unvanını aldı. 21.06.2019 tarihinden itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görev yapmaktadır.
Kira Hukuku, Eşya Hukuku, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Miras Hukuku, Aile Hukuku
Lisans:
Medeni Hukuk I (HUK105)
Yüksek Lisans:
Kişiler Hukuku (ÖZH502)
Doktora:
Kusursuz Sorumluluk Halleri (ÖZH615)
Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku
Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku öğretim üyesi
- Arabuluculuk
- Uzlaştırma
- Medeni Usul Hukuku
- Noterlik Hukuku
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü
1971 yılında Denizli'nin Çal ilçesinin Hançalar Kasabasında dünyaya geldi. İlk eğitimini Hançalar İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimi ise Çal İmam Hatip Lisesinde birincilikle tamamladı.
1990 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1994 yılında 3. lükle tamamladı.
1995 yılında araştırma görevlisi olarak Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim dalında göreve başladı.
Yüksek Lisansını 1998 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Türk İş Hukukunda İşyeri ve İşletme Kavramları" adlı tezini hazırlayarak bitirdi.
1999 yılında bir yıl süreyle Almanya Heidelberg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde “Modern Çalışma İlişkileri” üzerine araştırmalarda bulunmak üzere ücretli izinli olarak yurt dışında bulundu.
2004 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü Medeni Hukuk Ana Bilim Dalında “İşverenin Sosyal Temas ve İş İlişkisinden Doğan Edim Yükümlülüğünden Bağımsız Koruma Yükümlülüğü” adlı doktora tezi ile doktora ünvanı aldı.
8.4.2010 yılında ise “Türk İş Hukukunda Alt İşveren İlişkisi ve Muvazaa Sorunu (Doçentlik Takdim Tezi) isimli kitabıyla doçentlik ünvanı aldı.
2013 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçti. İki yıl aşkın süreyle fakülte kurulunda üyelik ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu müdürlüğü ile üniversite senato üyeliği yaptı.
31.08.2015 tarihinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Özel Hukuk Ana Bilim Dalı /İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilim dalında Profesör ünvanı ile göreve başladı.
Çeşitli mesleki dergilerde ve yayınlarda çok sayıda makaleleri, incelemeleri, doktora ve doçentlik ve profesörlük tezleri 3 adet kitap olarak yayınlanmıştır. İşçi ve işveren sendikaları ile memur sendikalarında ÇASGEM olmak üzere bir çok kamu kurumunda ferdi iş hukuku, toplu iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği hukuku alanlarında güncel konuşmalarda bulunmuş ve konferanslar vermiştir.
Ankara İş Mahkemelerinde bilirkişi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda resmi arabulucu, Yüksek Hakem Kurulu üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Ceza kurulu üyeliği görevleri yapmaktadır. Aynı zamanda TÜBİTAK, ULAKBİM hukuk tabanlı dergiler komisyonu üyeliği yapmıştır. TÜBİTAK kontenjanından Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’ne Asosye üyesi olarak atanmıştır. Adalet Bakanlığı’nda Kanunlar Genel Müdürlüğü bünyesinde “iş uyuşmazlıklarının alternatif çözüm yollarına ilişkin kanun komisyonu”’nda başkan yardımcılığı yapmıştır.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası 27 Temmuz 2016 tarihinde Çankırı Karatekin Üniversitesi rektör vekilliğine atandı. 27 Aralık 2016 tarihine kadar rektör vekilliği görevini yürüttükten sonra YÖK Denetleme Kurulu görevine getirildi.
23 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2019/132 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
Arapça, Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
- İş Hukuku
- İş Uyuşmazlıklarında Alternatif Çözüm Yolları
- Modern Çalışma İlişkileri
- İş Sağlığı ve Güvenliği
Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku ve Kriminoloji alanlarında çalışmaktadır.
Hiçbir emek boşa gitmez.
Suç genel teorisi üzerine yoğunlaşmıştır.
Suça teşebbüs, hukuka uygunluk nedenleri, dolaylı faillik, iştirak ve taksir konularında yayınları bulunmaktadır.
Kadın hakları konusunda çalışmış ve zorla evlendirme sorununu ceza hukuku açısından incelemiştir.
2014 yılı öncesinde aktif olarak uzlaştırmacılık yapmış ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden uzlaştırma üzerine çalışmıştır.
Türk ve Alman ceza hukukuna ilişkin karşılaştırmalı çalışmalar yapmaktadır.
1992-1996: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi- Lisans Eğitimi.
1996-1997: Ankara Barosu- Avukatlık Stajı.
1998-2002: München-Goettingen-Almanya- MEB Lisans Üstü Eğitim Bursu, Dil ve Yüksek Lisans Eğitimi.
2002-2003: Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi- Araştırma Görevlisi.
2003-2010 Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü- Doktora Eğitimi.
2007-2008: Freiburg Üniversitesi- Almanya- Baden- Württemberg Eyaleti Doktora Araştırma Bursu.
2011-2014: Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi- Yrd. Doç. Dr.
2014-2018: Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi- Yrd. Doç. Dr.
2015-2016: Georg- August- Goettingen Üniversitesi Kriminal Bilimler Enstitüsü- TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu.
Temmuz-Eylül 2018: Georg- August- Goettingen Üniversitesi- Alexander von Humbold Vakfı Tecrübeli Bilim İnsanları İçin Araştırma Bursu.
2018- 2019: Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi- Dr. Öğr. Üyesi.
2019- …: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi- Öğretim Üyesi.
Temmuz 2019-Şubat 2020: Georg- August- Goettingen Üniversitesi- Alexander von Humbold Vakfı Tecrübeli Bilim İnsanları İçin Araştırma Bursu.
Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku
Alternatif uyuşmazlık çözüm yolları
Kadın sorunları
Tıp hukuku
Ceza Hukuku Genel Hükümler
Ceza Hukuku Özel Hükümler
Kriminoloji
Uluslararası Hukuk Talebesi
"E fructu arbor cognoscitur."
1999-2003 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimi aldı. 2004-2012 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla eğitimine yurt dışında devam etti. 2004-2005 yılları arasında Université Catholique de Lyon’da dil eğitimi aldı. 2005-2006 tarihleri arasında Robert Schuman Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında Strazburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde doktora eğitimine başladı. Prof. Dr. Yves PETIT nezaretinde doktora tezini tamamlayarak 2012 yılında 'Hukuk Doktoru' ünvanını almaya hak kazandı.
2012-2019 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde çalışmıştır. Bu sürede çeşitli idari ve akademik vazifeler üstlenmiştir. 2019 yılı Mart ayından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesinde çalışmaktadır.
Uluslararası Hukuk, İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku
Uluslararası Hukuk, Anayasa Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku başta olmak üzere çeşitli alanlarda Lisans, Yüksek Lisans Doktora dersleri vermiştir.
Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Aile Arabuluculuğu alanlarında çalışma yapan ve bu alanlarda tanınmış bir akademisyendir.
- II. Arabuluculuk Zirvesi – Bildiriler (Yayın Editörü)
- Prof. Dr. Hüseyin HATEMİ’ nin 80. Yaşına Armağan Kitabı (Editör)
“Hukuk, adaletin ve iyiliğin sanatıdır.”
Eğitimci, Yazar, Akademisyen
Doktora, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk, 2010-2017.
Yüksek Lisans – Tezsiz, Southwest Texas State University, Hukuk, Özel Hukuk, A.B.D., 2008-2009.
Yüksek Lisans, İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ, Hukuk, Özel Hukuk, 2004-2008.
Lisans, İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ, Hukuk, Hukuk, 1999-2004.
Sağlık Hukuku, Sözleşmeler Hukuku, Aile Hukuku, Arabuluculuk, Kişisel Verilerin Korunması
Enerji Hukuku, Regülasyon Hukuku ve Bilişim Hukuku alanlarında çalışmaktadır.
ASBÜ Rektör Yardımcısı,
ASBÜ Hukuk Fakültesi Dekanı,
ASBÜ Hukuk Fakültesi Dergisi Editörü,
ASBÜ Bilişim Hukuku Dergisi Editörü,
ÜAK Denklik Komisyonu Üyesi,
ASBÜ Arabuluculuk Temel Eğitimi Sertifika Programı Koordinatörü
Yeryüzü ve gökler adalet sayesinde ayakta durur. (ALİ SEMERKANDİ)
İdare ve İdari Yargılama Hukuku alanında özellikle de Enerji, Regülasyon ve Bilişim Hukuku alanında çalışmalara sahiptir.
Bülent Kent (Prof. Dr.), lisans (1996) derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, yüksek lisans (2001) derecesini Potsdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ve doktora (2005) derecesini Berlin Freie Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden almıştır. 2005-2007 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda doktor öğretim görevlisi ve 2007-2011 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent doktor, 2011-2013 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent doktor, 2013-2014 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda doçent doktor, 2015-2018 yılları arasında Sebahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda doçent doktor olarak görev yapmıştır. 2018 yılından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare ve İdari Yargılama Hukuku Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmakta ve dekanlık görevini sürdürmektedir. Türk ve Alman Hukukunda Elektrik Piyasasının Düzenlenmesi ve Düzenleyici Kurumlar, Türkiye’de İnternet Sitelerine Erişimin Engellenmesi ve Die Finanzhoheit Der Gemeinden im Deutsch-Türkischen Vergleich adlı kitapları yayımlanmıştır. İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Regülasyon Hukuku, Bilişim Hukuku ve Yerel Yönetimler alanlarında yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.
Uluslararası Ticaret Hukuku alanında akademik ve pratik çalışmaları bulunan bir hukukçu.
Talat KAYA, lisans derecesini 1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, yüksek lisans derecesini 2005 yılında Vanderbilt Üniversitesi’nden, doktora derecesini ise 2013 yılında Ankara Üniversitesi’nden almıştır. 1999 yılında hakim adayı olarak meslek hayatına başlayan Talat Kaya, 2000 yılı sonunda Dış Ticaret Müsteşarlığı’na geçmiştir. Daha sonra Ekonomi Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı olarak yapılandırılan kurumda, uluslararası ticaret ve yatırım hukukunun farklı konuları üzerinde çalışmış, uluslararası ticaret alanında yapılan pek çok anlaşmanın müzakeresi ve yazımına iştirak etmiştir. Türkiye’nin taraf olduğu ticari uyuşmazlıklarda görev almanın yanı sıra Türk firmalarının yurt dışında karşılaşmış olduğu sorunların çözümü için hukuki mütalaalar hazırlamıştır. 2007-2008 yılları arasında bir yıl süreyle İsviçre’de bulunan DTÖ Hukuku Danışma Merkezi’nde genç hukuk danışmanı olarak istihdam edilmiştir. 2018 yılından bu yana Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde çalışan Talat Kaya’nın milletlerarası özel hukuk, vatandaşlık hukuku, yabancılar hukuku, uluslararası ticaret hukuku, uluslararası yatırım hukuku, uluslararası fikri mülkiyet hukuku ve uluslararası rekabet hukuku konularında akademik çalışmaları bulunmaktadır.
Uluslararası Özel Hukuk, Vatandaşlık Hukuku, Yabancılar Hukuku, Tahkim, Uluslararası Ticaret Hukuku, Dünya Ticaret Örgütü Hukuku
Tıp Hukuku'nu Özel Hukuk'a aktaran ilk akademisyenlerden, Medeni Hukuk'un bütün dallarında çalışmalarıyla bilinen bir akademisyen.
“Bilgi güçtür.” Bacon
Cumhuriyet döneminde kurulmuş olan ilk hukuk fakültesi özelliğini taşıyan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hem lisans hem de yüksek lisans ve doktora eğitimi almıştır.
Lisansüstü eğitimini Medeni Kanun’umuzu aldığımız İsviçre’de İsviçre Hükumeti tarafından verilen hükumet bursu vasıtasıyla İsviçre’nin saygın üniversitelerinde, alanında meşhur hocalarının yanında araştırmalarını tamamlamıştır.
Doktora sonrasında, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde YÖK Kanunu 35. madde uyarınca on yıllık zorunlu hizmetini tamamlamıştır.
Erzincan Üniversitesi’nde, Engelli Birimi’nde uzun zaman görev alarak engellilerin topluma entegrasyonu konusunda faaliyetlerde bulunmuştur. Bu alanda gerçekleştirilen toplantı, sempozyum ve kongrelerde tebliğler sunmuştur.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimimi tamamladım. Yüksek lisans ve doktoramı aynı üniversite kapsamında tamamladım. Doktora çalışmam sırasında İsviçre Basel ve Fribourg Hukuk Fakülteleri'nde bulundum. Doktora tez çalışmam, “Telekomünikasyon Alanında Kişisel Verilerin Korunması”dır. Doktora çalışmalarım sırasında İsviçre Devlet Bursu alarak 12 ay İsviçre Fribourg ve Basel Üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak bulundum. Doktora sonrası zorunlu hizmet görevimi yerine getirmek üzere Erzincan Hukuk Fakültesi'ne geçtim. Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2014 yılında “Türk Borçlar Kanunu'nda ve Viyana Satım Sözleşmesi'nde Ayıptan doğan Sorumluluğun Şartları” çalışma ile doçent unvanını aldım. 2017 yılında 6 aylık TÜBİTAK bursu ile profesörlük tez çalışmaları dolayısıyla İsviçre Fribourg’da bulundum. Bulunduğum süre zarfında, kütüphane araştırması yaparak İsviçre Hukuku'nda son dönemde yazılmış bütün eserleri tarama fırsatı buldum. Erzincan'da zorunlu görevimi tamamladıktan sonra 2018 Ağustos ayında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Medeni Hukuk Kürsüsü öğretim görevlisi olarak atandım. Halen aynı üniversitede Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktayım. Medeni hukukun bütün alanlarında ve Türk Borçlar Kanunu'na dâhil alanlarda yayınlanmış makalelerim bulunmaktadır. Yan dal olarak çocuk hukuku, sağlık ve kişisel verilerin korunması alanlarında çalışmaktayım. Sözü geçen bu alanlarda birçok yüksek lisans ve doktora tezlerinin yönetilmesinde ve jüri üyeliklerinde bulundum. Üniversitelerin dergilerinde ve özel sektör tarafından çıkarılan hukuk dergilerinde Medeni Hukuk ve Borçlar Hukuku alanında ve yan dallarında hakemlik yapmaktayım. İngilizce ve Almanca bilmekteyim.
Yüksek lisans: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu/ İfa ve İfa Engelleri
Doktora: Eser Sözleşmesi
Yüksek Lisans: Tüketici Hukuku,
Doktora: İş Görme Sözleşmeleri
Doç. Dr. Hayrunnisa Özdemir - Tüketicilerin Kişisel Verilerinin Korunması: https://www.youtube.com/watch?v=kfc73i7Q10s
Doç. Dr. Hayrunnisa Özdemir - Yeni TKHK ve TBK Çerçevesinde Otomotiv Sektöründe Satıcının Ayıplı Maldan Dolayı Sorumluluğu: https://www.youtube.com/watch?v=dpfGDxplV40
Ceza Hukuku ve Hukuk Tarihi alanlarında eserler vermiş olup çalışmalarını özellikle Osmanlı ceza hukuku alanında yoğunlaştırmıştır.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı
Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim Dalı Başkanı
Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkan v.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı
Adalet mülkün temelidir. Ahlakı çekip alınca insandan geriye bir şey kalmaz.
Prof. Dr. Mustafa Avcı, Ceza Hukuku ve Hukuk Tarihi alanlarında eserler vermiş olup çalışmalarını özellikle Osmanlı ceza hukuku alanında yoğunlaştırmıştır. Türk Hukuk Tarihi, Osmanlı ceza hukuku genel hükümler, Osmanlı ceza hukuku özel hükümler ve Hukuk Tarihimizde Hapis kurumu kitap çalışmaları ile bu alanın tanınan isimleri arasında yer almaktadır.
Prof. Dr. Avcı, gençlerin suçluluk ve kötü alışkanlıklarla mücadele etmelerine destek olmak amacıyla, kamu kurumlarında, üniversitelerde ve sivil toplum kuruluşlarında konferanslar vermektedir.
Prof. Dr. Mustafa Avcı 1965 Adana, Kozan doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1984 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1987 yılında İslam’a Göre Sigorta konulu tez ile tamamlamıştır. Doktor unvanını 1994 yılında, Ord.Prof.Dr. Sulhi Dönmezer danışmanlığında yazdığı Hürriyeti Bağlayıcı Cezalara Seçenekler konulu doktora tezi ile İstanbul Üniversitesi’nden almıştır. İstanbul Adli Yargı Hakim Adaylığı, Göynük ve Kelkit hâkimliği görevlerinden sonra sırasıyla Dicle ve Selçuk Üniversitelerinde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Avcı, hâlen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.
1995'te yardımcı doçentliğe atanan Avcı, 2001 yılında "Hukuk Tarihimizde Hapis Kurumu" adlı doçentlik tezi ile doçentliğe yükselmiştir. Osmanlı Hukukunda Suçlar ve Cezalar başlıklı profesörlük takdim tezi ile 2007 yılında profesör kadrosuna atanmıştır.
Prof. Dr. Mustafa Avcı 2008-2018 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve aynı yıllar içerisinde Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Konya İl Sınav Koordinatörlüğü görevlerini üstlenmiştir.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı, Hukuk Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı, Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkan vekilliği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Avcı, aynı zamanda ÜAK Sosyal Bilimler ve Sanat Etik Kurulu üyesidir.
Prof. Dr. Avcı evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve Fransızca bilmektedir.
Osmanlı Ceza Hukuku
Hukuk Tarihi
İslam Hukuku
Ceza Hukuku
Aile Arabuluculuğu
Hukukçu, akademisyen.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi
“Okumaktan murat ne / Kişi hakkı bilmektir / Çün okudun bilmezsin /Ha bir kuru emektir” Yunus Emre
Kıymetli evrak hukuku, rekabet hukuku, tüketici hukuku ve şirketler hukuku alanında çalışmalar yapmaktadır.
Metin Topcuoğlu, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını aynı üniversitenin SBE Kamu Hukuku (1995), doktorasını ise Marmara Üniversitesi SBE Özel Hukuk alanında tamamladı (1999). Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünde Ticaret Hukuku araştırma görevlisi (1994-2000) ve öğretim üyesi; yine aynı üniversitenin Hukuk Fakültesinde (2009-2017) öğretim üyesi olarak çalıştı. 2017 yılında ASBÜ Hukuk Fakültesi kadrosuna dâhil oldu. Ticari İşletme, Şirketler, Kıymetli Evrak ve Rekabet Hukuku alanlarında monografi ve makaleleri bulunmaktadır.
Şirketler Hukuku, Rekabet Hukuku, Tüketici Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku
Alman ve Türk Ceza Hukukunda karşılaştırmalı hukuk çalışmalarıyla bilinen bir akademisyen
Adalet Mülkün Temelidir
2001-2005 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimi aldı. 2007-2015 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla eğitimine yurt dışında devam etti. 2007-2008 yılları arasında Berlin Carl Duisberg Centrum'da dil eğitimi aldı. 2008-2010 tarihleri arasında Bayreuth Üniversitesi Hukuk Fakültesinde master eğitimini tamamladı. 2010 yılında Freiburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde doktora eğitimine başladı. Prof. Dr. Walter Perron (Freiburg Üniversitesi) danışmanlığındaki doktora tezi çalışmalarını 2015 yılında Prof Dr. Nikolaus Bosch'un ikinci danışmanlığı nezaretinde tamamlayarak 2016 yılında 'Hukuk Doktoru' ünvanını almaya hak kazandı.
Ceza ve Ceza Usul hukukunda karşılaştırmalı incelemeler, Ceza Usul Hukukunda dünyada yeni uygulanan modern koruma tedbirleri, Kişisel Verilerin Korunması
Mevcut uluslararası hukukun kurum ve kurallarına eleştirel bir açıdan bakabilme çabası.
"Gerçeğin tek bir resmi yok." Stephen Hawking
Uluslararası hukuka ve Uluslararası hukuk tarihine eleştirel bakış
Neyire Akpınarlı (Dr. Öğretim Üyesi), lisans (1996) derecesini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde almış, avukatlık stajının ardından Ankara'da üç yıl serbest avukatlık mesleğini yürütmüştür. Aynı dönemde Murat Açıköğretim kurslarında Hukuka Başlangıç, Anaya ve İdare Hukuk dersleri vermiştir.
2000 yılının sonlarından itibaren akademik kaygılarla Almaya'ya gitmiş, Bremen Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Uluslararası Hukuk ve Avrupa Hukuku alanında yüksek lisans (2004) ve uluslararası hukukta (2008) doktora derecesini almıştır. Friedrich Naumann Vakfı tarafından burs verilen doktora dönemi esasen Heidelberg Max Planck Uluslararası Hukuk Enstitüsü'nde geçirilmiş, bu dönemde enstitüde yürütülen Afganistan ve Sudan bağlamında projeler takip edilmiştir.
2002 ve 2005 yılları arasında farklı dönemlerde toplam iki yıl dil nedeniyle Amerika'da bulunmuştur.
Doktora sonrası araştırma çalışması kapsamında 2008-2012 yılları arasında Erfurt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'inde Türkiye'deki Sosyal ve Kültürel Hakların Avrupa Hukuku bağlamında incelenmesini içeren bir projede yer almıştır.
2012 yılından itibaren doktora sonrası çalışma olarak Osmanlı Devleti ile Safevi Devleti arasındaki hukuku İslam Devletler Hukuku bağlamında incelemek için Tahran Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne misafir araştırmacı olarak kabul edilmiştir. 2012-2016 yıllarının sonuna kadar burada araştırma çalışmalarını gerçekleştirmiş, üniversitedeki hukuk,siyaset bilimi, tarih, felsefe ve edebiyat bölümlerinin doktora derslerine misafir öğrenci olarak katılmıştır.
Uluslararası hukuk tarihi, ülkelerin kendi gerçeklikleri, bu gerçeklik üzerinde inşa ettikleri uluslararası hukuka dair değerler ve mevcut uluslararası hukukun birbiri ile ilişkisi bağlamında Endonezya'dan Rusya'ya Asya ülkelerinde bir yıllığına tasarlanan araştırma çalışması Malezya'ya gelindiğinde beklenilmeyen nedenlerden dolayı iptal edilmiştir.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne 2018 yılında katılmıştır.
Uluslararası hukuk, uluslararası hukuk tarihi, insan hakları ve insan hakları tarihi alanında kitap ve makale çalışmaları vardır.
Uluslararası Hukuk
Eski Çağ Uluslararası Hukuk Tarihi
İnsan Hakları Tarihi
İnsan Hakları
Lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk ve Uluslararası İlişkiler (çift anadal) bölümlerinden mezun olarak tamamlayan Hakan Koçak, yüksek lisans eğitimini "Patent Hukukunda Kullanmama Nedeniyle Zorunlu Lisans" adlı teziyle Ankara Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Doktora eğitiminde "Reasürans Sözleşmeleri" adlı tez çalışmasıyla Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olan Hakan Koçak’ın çeşitli dergilerde fikri mülkiyet hukuku ve sigorta hukuku alanında yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.
Ticaret Hukuku, Sigorta Hukuku, Şirketler Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku
Esma KIRAÇ ADIR 2015 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden birincilikle mezun olduktan sonra aynı yıl Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2017 yılında "Ağır Bedensel Zararlarda Zarar Görenin Yakınlarının Manevi Tazminat Talebi" başlıklı tezini savunarak yüksek lisans eğitimini tamamladı ve aynı yıl Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktora eğitimine başladı. Doktora tez yazım sürecinde Georg-August Universität Göttingen (Almanya) bünyesinde 3 ay süreyle araştırmalarda bulundu. 1 Şubat 2023 tarihinde "Robotların Yol Açtığı Zararlardan Doğan Hukuki Sorumluluk" başlıklı tezini savunarak doktora eğitimini tamamladı. Aralık 2023 tarihinden itibaren Medeni Hukuk Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Medeni Hukuk
Bilişim Hukuku
“Medeni Hukuk” ve “Hukuk ve Ekonomi” alanlarındaki çalışmalarıyla bilinen bir akademisyendir.
ASBÜ SEM Müdür Yardımcısı
Bilişim Hukuku Dergisi Editörü
“Law is (or ought to be) an incentive price mechanism for the creation of productive,
allocative and cost efficiency.”
Erman BENLİ, 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde açılan Ekonomi Hukuku yüksek lisans programına başladı ve 2009 yılında yüksek lisans derecesini aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden almıştır. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınları bulunmaktadır. Aynı zamanda birçok uluslararası ve ulusal konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır. Hem akademi hem de özel sektör deneyimine sahiptir. 2017 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi Koordinatörlüğü bünyesinde yürüttüğü “Telekomünikasyon Endüstrisinde Regülasyon ve Rekabet Hukuku Boyutlarıyla İnternet Trafik Değişim (Peering) Anlaşmaları: Karşılaştırmalı Bir Çalışma” başlıklı projeyi başarıyla tamamlamıştır. Proje kapsamında, Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesi Coase-Sandor Hukuk ve Ekonomi Enstitüsü’nde (Coase-Sandor Institute for Law and Economics) katıldığı sertifika programını başarıyla tamamlamıştır. Akademi ve özel sektör kariyeri süresince farklı sektörlerin önde gelen kuruluşlarına Regülasyon ve Rekabet Hukuku alanlarında proje temelli danışmanlık desteği vermiştir.
Eşya Hukuku
Borçlar Hukuku
Hukukun Kişiselleştirilmesi
Telekomünikasyon Hukuku
Özel Hukukun Ekonomik Analizi
Legal Terminology (Lisans)
Sözleşme Hukuku (Yüksek Lisans)
Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı
Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı
“Şekil keyfiliğin can düşmanı, hürriyetin ikiz kardeşidir.” Rudolf von Jhering
Hukuk Zihniyeti'nin yazarı
Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı
Homo homini lupus est (İnsan insanın kurdudur) & Homo homini res sacra (İnsan insana kutsaldır)
Üniversite sınavında Türkiye derecesi yaparak Milli Eğitim Bakanlığının yurt dışı öğrenim bursuna hak kazandı. İndiana Üniversitesi—Bloomington’da Siyaset Bilimi ve Felsefe dallarında lisans, Harvard Üniversitesinde Teoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Hukuk alanındaki doktora derecesini Londra Üniversitesi— SOAS’ta din‐devlet‐toplum normlarının etkileşimi üzerine yazdığı tezle aldı. Kısa bir süre MEB Hukuk Müşavirliğinde çalıştı. Anayasa Mahkemesi raportörlüğü yaptı. Halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku anabilim dalı öğretim üyesidir.
Türkiye'nin hukuk sisteminin kültürüyle uyumlu olmadığı noktasından hareketle, her yönden beslenmeye açık fakat hiçbir yeri taklit etmeyen, toplumun realiteleri ile ideallerini birlikte ölçüt alan, orijinal, dürüst işleyebilecek ve barış getirecek bir hukuk modeli arayışındayım. Teknik hukuk disiplinlerinin de genel teori katmanında geliştirilecek ilkelere sadakatle yeniden kurulması gerektiğini savunuyorum. Türkiye'de bulunacak şeffaf ve adil hukuk çözümleri ülkemizin evrensel hukuk tartışmalarına sunacağı somut katkı olacaktır.
Lisans
DEVLET TEORİSİ
HUKUK BAŞLANGICI
GENEL KAMU HUKUKU
HUMAN RIGHTS
METHODOLOGIES OF LAW AND LEGAL RESEARCH
LEGAL RESEARCH & WRITING
LEGAL DISCUSSIONS I&II
HUKUK SOSYOLOJİSİ
HUKUK FELSEFESİ
Lisansüstü
ALTERNATIVE APPROACHES TO LAW
HUKUK-TOPLUM ETKİLEŞİMLERİ
HUKUK POLİTİKASI
İNSAN HAKLARI
DİN VE HUKUK
KANUN VE UYGULAMA
ELEŞTİREL HUKUK TEORİLERİ
Ceza Muhakemesi Hukukunda UZLAŞTIRMA denildiğinde akla gelen ilk isim.
ASBÜ Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalı Başkanı
"ÇALIŞMAKLA ALINACAK HER ŞEYE TALİBİM"
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans öğrenimine başladı, 1996-1998 arasında Humboldt (Berlin/Almanya) Üniversitesinde Yüksek lisans (LLM) eğitimi aldı. 1998-2001 yılları arasında hâkim savcı adayı, 2001-2013 yılları arasında Cumhuriyet savcısı olarak çalıştı. Aralık 2012 tarihinde “Cezanın Belirlenmesi” isimli teziyle doktor unvanını aldı. Doktora öğrenimi sırasında Martin Luther Üniversitesi (Halle-Almanya) Hukuk Fakültesi’nde özel öğrenci statüsünde bulundu. 2016’da “Ceza Muhakemesinde Hükmün Gerekçesi” konulu teziyle doçent unvanını aldı. Bu tezin yazımı sırasında da kısa süre Martin Luther Üniversitesi (Halle-Almanya) Hukuk Fakültesi’nde araştırmacı akademisyen olarak bulundu. “Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma” konulu eğitimlerin Genel Koordinatörlüğünü üstlendi. Uzlaştırma Cumhuriyet savcılarına uzlaştırma eğitimi verdi. “Uzlaştırma Eğitim Kitabının” dört bölümünün yazarıdır. Halen yürürlükte olan “Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği’nin” isim sahibidir. 8 Nisan 2018-8 Temmuz 2021 tarihleri arasında ASBÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2 Temmuz 2021 tarihinde “Türk Ceza Hukuku Yaptırımları ve İnfazı” konulu teziyle profesör unvanını aldı. Erdal YERDELEN, 2022'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Halen ASBÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ceza ve ceza muhakemesi hukuku, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, yaptırım ve infaz hukuku, tıp hukuku, bilişim hukuku alanında çalışmaları bulunmaktadır.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde 2018’de “Türk Müziği Korosu’nu” kuran Erdal YERDELEN, bağlama, cura, ud ve piyano çalmakta, amatör kaligrafi çizimleri yapmaktadır.
İleri seviyede Almanca ve orta seviyede İngilizce bilmektedir.
Ceza Hukuku Genel ve Özel Hükümler
Ceza Muhakemesi Hukuku
Ceza Muhakemesinde Alternatif Çözüm Yolları
İnfaz Hukuku
Tıp Ceza Hukuku
Ticaret Hukuku, Fikri Mükiyet Hukuku ve Sigorta Hukuku alanlarında çalışmaktadır.
Mehmet Emin Bilge (Prof. Dr.), lisans (1991) derecesini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, yüksek lisans (1994) derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ve doktora (1998) derecesini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden almıştır. 1991-2005 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve öğretim üyesi olarak, 2005-2017 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2017'de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademik kadrosuna katılmıştır. Ticaret Sicili, Ticari Sırların Korunması, Ticari Ad ve İşaretler Arasında Karıştırılma Tehlikesi adlı kitapları yayımlanmıştır. Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Sınai Mülkiyet Hukuku, Sigorta Hukuku ve Ticaret Hukukunun farklı alanlarında yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.
Ticari İşletme Hukuku, Sigorta Hukuku, Sınai Mülkiyet Hukuku, Şirketler Hukuku.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.