Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi’nin 2021/2 sayısı çıktı.

ASBÜHFD’nin 2021/2 sayısına DergiPark üzerinden ulaşılabilir.

İÇİNDEKİLER

Araştırma Makaleleri:

İştar URHANOĞLU – “Yargıtay Kararları Çerçevesinde Yıllık Ücretli İznin Kullanılma Zamanı”

Gülsün Ayhan AYGÖRMEZ – “Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması Suçları (TCK mad. 170, 171)”

İlyas GULİYEV – “Some Legal Aspects of Application of Universal Jurisdiction Over War Crimes

Elif Selen BATIGÜN – “Alman Hukukunda Milletlerarası Ticari Tahkimin Kanunlar İhtilafı Boyutu”

Mehmet Zahid YENER, Burak KARAKOÇ – “5434 Ve 5510 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Kamu Görevlilerinin Maluliyet Türleri”

Bilge Kaan GÜNER – “The Disruptive Development of Communication Technologies: Is Web 2.0 a Reassurance for or a Threat to the Core Principles of Democratic Values in Respect of Human Rights Laws?”

Kadir SAĞLAM – “Alkol, Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddelerin Etkisi Altında Araç Sürme Yasağı”

Ali Ekber ÇINAR – “Usury in Turkish Penal Law

Ersin ŞARE – “Bileşik Suç Niteliğindeki Yağma Düzenlemesinin Suçta Kanunilik İlkesi Yönünden Değerlendirilmesi”

Rabia ÖZKAN – “Kişisel Veri Koruma Hukukunun Kişilik Hakkının Korunması Çerçevesinde Değerlendirilmesi”